top of page

Even voorstellen: de mensen achter de Ad Informatie

Ook dit jaar staat er een nieuwe redactie klaar om het strafrecht te doorgronden en ons op de hoogte te houden van actuele thema’s. Wie zijn deze veelbelovende redactrices en redacteuren, wat houdt hen bezig en waar hebben zij hun eerste artikel voor de Ad Informatie over geschreven? 

Kirsten Buursema

Hoofd- en eindredactrice 

“Hoi allemaal! Mijn naam is Kirsten en ik ben 21 jaar oud. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid. Vorig jaar heb ik een aantal vakken uit de minor Introduction to Criminology gevolgd en dit jaar volg ik hier nog een aantal vakken van. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, lezen, sporten, muziek te maken en te wandelen over het strand. Daarnaast borrel ik graag met vrienden om lekker bij te kletsen. Vorig jaar heb ik zelf meegeschreven aan de Ad Informatie. Dit jaar ben ik als ab Actis van Ad Informandum de hoofd- en eindredactrice van de Ad Informatie! Strafrecht heeft al jaren mijn interesse, doordat het heel actueel blijft. Ik hoop dat wij, als redactie, de lezer aan het denken kunnen zetten en nieuwe inzichten kunnen bieden!”Jessica van de Haar

Redactrice

“Hoi hoi! Ik ben Jessica en ik ben 20 jaar oud.  Ik zit nu in mijn derde jaar bachelor rechtsgeleerdheid en hoop dit jaar te kunnen afstuderen. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool. Ik ben hier dan vaak om te dansen, maar ook om te sporten. Ik dans sinds mijn 7e in een hiphopwedstrijdteam waarmee we dit jaar weer aan het strijden voor het WK! Naast sporten en dansen maak je mij ook super blij met een wijntje en snackjes op het terras ;) In mijn vrije keuzeruimte heb ik het vak cybercrime gevolgd. In dit vak heb ik superveel nieuwe dingen geleerd met betrekking tot technologische ontwikkelingen en het recht. Voor dit vak moesten wij ook een podcast luisteren: hunting warhead. Ik vond het gelijk super interessant en vandaar heb ik mij hier verder in verdiept en er een artikel over geschreven. Het gaat kortgezegd over de infiltratie van een van de grootste kindermisbruikwebsites en de juridische problemen die daarbij komen kijken. Ik hoop dat jullie het interessant vinden!”


Mohammed Ismail

Redacteur

“Hi! Mijn naam is Mohammed en ik ben 22 jaar oud. Inmiddels zit ik in het 2e jaar van de bachelor rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Sinds kort ben ik werkzaam bij Ad Informatieredactie en schrijf ik strafrecht gerelateerde stukken, zo ook over de Mallorca- zaak. Lees dit vooral! Ik ben hier de afgelopen weken mee bezig geweest en heb ook zittingen bijgewoond. Dit is een buitengewoon boeiende zaak. Het gaat over zeven jongeren die in het gerechtshof van Leeuwarden verantwoording moesten afleggen over een uit de hand gelopen zomervakantie. Het zijn uiteindelijk onze jeugdervaringen die ons vormen als individu. Daarnaast hou ik mij vooral bezig met allerlei sporten. Ik paddel, zwem en fitness regelmatig. Tenslotte kan ik een goed boek of goede podcast waarderen. Dit zal ik uiteraard allemaal delen met jullie. Tot later!”


Maud Pijper

Redactrice 

“Hi, mijn naam is Maud en ik ben 21 jaar. Ik ben momenteel derdejaars rechtenstudent, maar zal er nog een jaar aan toevoegen om me te verdiepen in het strafrecht. Naast het studeren is mijn voornaamste hobby creatief bezig zijn, zo doe ik bijvoorbeeld aan graphic design. Daarnaast heb ik niet zo heel veel tijd over en zit ik voornamelijk in de trein onderweg naar thuis-thuis in Groningen. Mijn eerste artikel heb ik samen met Mohammed geschreven over de Mallorca-zaak. Ik heb daarvoor allereerst gekozen omdat ik met name geïnteresseerd ben in het adolescenten strafrecht en ten tweede omdat deze zaak naar mijn mening een voorbeeld is van iets wat we helaas (denk ik) steeds meer gaan zien in het jongerenrecht, namelijk uitgaansgeweld. Deze zaak is een pijnlijk voorbeeld van de gevolgen die hieraan verbonden kunnen zitten. Derhalve was ik benieuwd wat deze verdachten in hun laatste mogelijkheid tot het aanleveren van nieuwe feiten, te vertellen hebben… Hebben ze wel echt het achterste van hun tong laten zien?”


Salma Razaqi 

Redactrice

“Hi! Mijn naam is Salma en ik ben 21 jaar oud. Ik zit nu in mijn derde bachelor jaar rechtsgeleerdheid en ik hoop om dit jaar af te studeren. Ik hou ervan om van het onmogelijke het mogelijke te maken. Ik heb mijn scriptie geschreven over privaatrecht en sterrenkunde om toch over mijn passie te schrijven. Ik heb op de middelbare als een extra vak natuurkunde gekozen. Daarnaast ben ik op een vmbo-b niveau begonnen en studeer ik bijna af met een bachelor diploma. Everything is possible. The impossible just takes longer. Naast het studeren is mijn hobby boeken lezen, maar ook tekenen. Ik heb mijn eerste artikel geschreven over de mogelijke vervanging van een celstraf door een enkelband. Een dergelijke vervanging staat voor discussie open, hierbij speelt namelijk een maatschappelijk en psychologisch aspect een rol in het bepalen van een vervanging. Strafrecht is niet alleen gericht op het straffen. Het is een complexe balans vinden tussen twee belangrijke belangen: de behoefte aan gerechtigheid en de bescherming van de maatschappij enerzijds, en de rechten en waardigheid van de individuele dader anderzijds. Mij lijkt het interessant om in de toekomst deze balans te onderzoeken.”Yara dos Santos Carvalhal

Beeldredactrice

''Hee! Ik ben Yara dos Santos Carvalhal (27) en ben illustrator. In mijn illustraties gebruik ik graag mijn achtergrond als antropoloog om een nieuwe kijk te geven op het alledaagse. Met plezier teken ik voor de Ad Informatie om zo een creatieve bijdrage te kunnen leveren aan de inhoud van de geschreven artikelen over het strafrecht!''


Comments


bottom of page