top of page

Even voorstellen: de Ad Informatieredactie

Ook dit jaar staat een nieuwe redactie klaar om het strafrecht te doorgronden. Wie zijn deze veelbelovende redactrices en redacteuren, wat doen ze en waar hebben ze voor de eerste editie van de Ad Informatie over geschreven?Pim Molenaar Hoofd- en eindredacteur

''Hee! Ik ben Pim, 22 jaar en zit momenteel in mijn vierde en laatste jaar van mijn studie Rechtsgeleerdheid, waarbij ik ook een minor Journalistiek volg. In mijn vrije tijd schrijf. lees en schilder ik graag, en bezoek ik graag musea en filmhuizen. Daarnaast ben ik dit jaar de ab Actis van Ad Informandum, en heb ik daarbij de eer om de rol als hoofd- en eindredacteur van de Ad Informatie te vervullen. Ik ben geïnteresseerd in de ontwikkelingen binnen de maatschappij en de politiek, en hoe dit het strafrecht beïnvloedt. Het jeugdstrafrecht is in het verlengde daarvan een interessant onderwerp, waarbinnen we samen als redactie hopelijk een nieuw inzicht aan de lezer kunnen bieden!''


Lara Frijters Redactrice

''Hey allemaal! Even voorstellen; ik ben Lara Frijters, 23 jaar en ben momenteel af aan het studeren in Maastricht voor de master Legal Psychology. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de gym of op de atletiekbaan en lees ik veel boeken. Met een bachelor in geestelijke gezondheidswetenschappen en de master legal psychology houd ik me vooral bezig met mentale gezondheid. Afspraken bij de psycholoog worden gelukkig steeds normaler en we praten allemaal makkelijker over mentale problemen. De laatste jaren zijn er echter steeds meer zware delicten gepleegd door steeds jongere tieners. Waar dit gedrag vandaan komt en hoe dit te maken heeft met onderliggende factoren vind ik interessant. Naar aanleiding van schreeuwende krantenkoppen over de criminele jeugd ben ik de wetenschap ingedoken om te kijken of hier een verklaring voor te vinden is.''


Kirsten Buursema Redactrice

''Mijn naam is Kirsten Buursema en ik ben 20 lentes jong. Momenteel zit ik in mijn derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid in Utrecht en volg ik de minor Introduction to Criminology. Sinds het begin van mijn studententijd woon in ik met twee gezellige meiden samen in Utrecht. Oorspronkelijk kom ik uit Zeeland, waar ik in de weekenden graag een mooie strandwandeling maak of een lekker drankje drink bij een strandtent. Verder zijn mijn hobby’s lezen, muziek maken en turnles geven. Ik vind De Jeugd van Tegenwoordig een erg interessant onderwerp, omdat de jeugd van tegenwoordig ook de volwassenen van de toekomst zijn. We moeten er later toch iets moois van maken met elkaar. Zelf heb ik geschreven over alternatieve (strafrechtelijke) hulp voor jongeren. Na het zien van de documentaire Rotjochies sprak dit onderwerp mij heel erg aan.''


Kris Korving Redacteur

''Ik ben Kris, 20 jaar en zit in het laatste jaar van m’n bachelor rechtsgeleerdheid. Ik schrijf graag over de politieke keuzes achter het strafrecht. Verder hou ik van sporten en ben ik groot fan van disco uit de jaren 80. In je jongere jaren zijn bepalend voor wie je later wordt. Voor het gros van de criminelen zijn het dan ook deze vormende jaren waarin zij het verkeerde pad opgaan. Ik ben geïnteresseerd in de instanties die zich focussen op deze groep. Daarom heb ik een interview afgenomen bij Halt. Ik wilde erachter komen wat Halt kan betekenen in de strijd tegen de criminalisering van onze jeugd.''


Julia Vissers Redactrice

''Ik ben Julia, 21 jaar oud en ik zit op dit moment in het derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de UU. Naast studeren, ben ik actief bij verschillende studieverenigingen en is dit ook het tweede jaar dat ik schrijf voor de Ad Informatie. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de film en concerten. Ook bezoek ik (minder vaak dan dat ik zou willen) graag verschillende musea. Wat mij in het bijzonder aanspreekt aan dit thema, is dat de toenemende criminaliteit onder jeugdigen vanuit veel verschillende invalshoeken kan worden bekeken en misschien zelfs wel worden uitgelegd. Zo gaat mijn stuk specifiek in op de weg voor de jeugdigen naar de kinderrechter, waarbij enkele spraakmakende zaken kort zullen worden besproken. Ik wens je veel plezier met het lezen van deze eerste editie van het jaar!''


Quirine Lit Redactrice

''Hi, ik ben Quirine en ik zit in mijn derde jaar van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Sinds het begin van dit collegejaar ben ik ook lid geworden van Ad Informandum. Naast mijn studie geef ik bijles en doe ik vrijwilligerswerk bij de Rechtswinkel. Verder houd ik heel erg van reizen, vind ik het leuk om met vrienden af te spreken en ben ik regelmatig in de sportschool te vinden. Voor deze editie van de Ad Informatie heb ik twee rechters geïnterviewd over hun werk binnen het jeugdstrafrecht. Het jeugdstrafrecht als thema spreekt mij erg aan doordat helaas steeds meer kinderen en jongeren tegenwoordig in het criminele circuit belanden. Ik wilde graag uitzoeken hoe rechters over het huidige jeugdstrafrecht denken.''


Yara dos Santos Carvalhal Beeldredactrice

''Hee! Ik ben Yara dos Santos Carvalhal (26) en ben illustrator. In mijn illustraties gebruik ik graag mijn achtergrond als antropoloog om een nieuwe kijk te geven op het alledaagse. Met plezier teken ik voor de Ad Informatie om zo een creatieve bijdrage te kunnen leveren aan de inhoud van de geschreven artikelen over het strafrecht!''


Comments


bottom of page