top of page

Ad Informatieve Aanraders - Series

Als Ad Informatieredactie willen we niet alleen informatieve artikelen met je delen, maar we willen je ook een kijkje geven in onze persoonlijke favorieten voor in je vrije tijd. Na een drukke dag van studeren, werken of andere verantwoordelijkheden, is het tijd om te ontspannen en te genieten van wat quality time voor jezelf. Daarom hebben we besloten om onze aanbevelingen met je te delen. Deze week lees je over onze favoriete series! Dus kijk lekker een aflevering na een dag studeren. Als je weet dat je nogal bingewatch gevoelig bent, kun je beter wachten tot na de tentamens ;) 

Brooklyn Nine-Nine - Netflix

Even geen zin in een langdurende, zwaarwichtige serie en heb je zin om even lekker te kunnen lachen? Dan is Brooklyn Nine-Nine echt wat voor jou! Deze sitcom bestaat uit acht seizoenen met afleveringen van ongeveer 25 minuten. Tijdens deze 25 minuten zal je elke keer opnieuw worden meegenomen in een avontuur van het politieteam in de New Yorkse wijk Brooklyn. Het verhaal start met een nieuwe baas voor het politiestation: Capton Holt. Deze nieuwe baas houdt erg veel van regeltjes en dat is nieuw voor agent Jake Peralta. Peralta is namelijk juist het tegenovergestelde; ook wel onvolwassen te noemen. Dit zorgt voor flink wat hectiek en drama op de werkvloer. Naast Jake zijn er nog veel meer agenten die het Department Nine-Nine zijn charme geven. Denk aan de stoere Rosa, de (over)ijverige Amy, de onhandige Boyle en de liefdevolle Terry. Kortom een ratjetoe aan persoonlijkheden die elke aflevering zorgen voor een hoop comedy & crime! (Zoals Jake altijd zegt: NOICE!). 


How to Get Away with Murder - Netflix

“The question I am asked most of, as a defence attorney, is whether I can tell if my clients are innocent or guilty. I don’t care” aldus Annalise Keating, briljant strafrechtadvocate en professor. Al gauw wordt duidelijk dat Keating een advocaat is die er een beruchte stijl op na houdt. Computers worden gehackt, getuigen worden onder druk gezet en het afpersen van officieren van jusitie is haar absoluut geen brug te ver. Sterker nog, in de rechtszaal wordt er glashard over gelogen. Annalise is de professor die studenten vrezen en tegelijkertijd aanbidden. Uit haar klas haalt ze de beste studenten die haar mogen helpen bij allerlei lastige zaken van haar advocatenkantoor en ben je de beste dan mag je zelfs bij haar komen werken. Dit jaar zijn Michaela, Connor, Laurel , Asher en Wes de gelukkigen. Maar dan raken de studenten zelf betrokken bij een moordzaak. Oja en “how to get away with murder”? Discredit the witness, find a new suspect & bury the evidence. Maar daar kan Annalise je veel meer over leren!


Godfather of Oss - Videoland

Als je op zoek bent naar een spannende serie op Videoland, dan is “Godfather of Oss” een must-watch. Het is een nieuwe serie die pas sinds eind mei te zien is, en daarmee heet van de naald. Deze meeslepende dramaserie is gebaseerd op het leven van Martien R., een van de meest beruchte criminelen uit de Brabantse stad Oss. De serie biedt een intrigerende kijk op de onderwereld en hoe de politie hiermee omgaat. Zo wordt er afluisterapparatuur in het holst van de nacht geplaatst om de mannen af te luisteren. Dit non-fictie verhaal weet je vanaf de eerste aflevering aan te grijpen. Ook krijg je beelden uit de zittingszaal te zien, wat een extra dimensie van realisme toevoegt. De authentieke weergave van de tijdsperiode en het goed uitgewerkte plot zorgen ervoor dat je elke aflevering op het puntje van je stoel zit. Perfect voor liefhebbers van misdaaddrama's en realistische verhalen. "Godfather of Oss" is nu te zien op Videoland. Mis deze spannende en meeslepende serie niet!


Bodies - Netflix

Als je op zoek bent naar een meeslepende serie om te bingewatchen, dan is "Bodies" op Netflix een uitstekende keuze. Gemaakt door Paul Tomalin en geregisseerd door Marco Kreuzpaintner, bestaat deze serie uit acht afleveringen en ging in première op 19 oktober. De serie biedt een uniek perspectief op moordzaken door vier detectives uit verschillende tijdperken te volgen: Alfred Hillinghead uit de jaren 1890, Karl Whiteman uit de jaren 1940, sergeant Shahara Hasan uit de jaren 2020, en Iris Maplewood uit het post-apocalyptische 2050. Elk tijdperk brengt zijn eigen methoden en denkwijzen met zich mee, wat de evolutie van detectivewerk prachtig illustreert. Dit is dan ook niet zomaar een politieserie; de science fiction-twist zorgt voor onverwachte wendingen. Perfect voor liefhebbers van misdaadseries met een vleugje science fiction. Dus, maak je popcorn klaar en bereid je voor op een groot mysterie om op te lossen.


The Rookie - Netflix & Videoland

Ben jij net zo gek op politieseries als ik? Dan is The Rookie echt iets voor jou! In deze serie volgen we drie agenten, John, Lucy en Jackson, de ‘rookies’ die net van de politieacademie komen. Zij beginnen hun carrière bij het Los Angeles Police Department, maar niet iedereen daar is blij met hun komst. Rookie John Nolan blijkt namelijk al halverwege de veertig te zijn. Is het echt zijn roeping om bij de politie te werken? Of heeft hij last van een midlifecrisis? Omdat Nolan de oudste rookie ooit is, wordt het hem niet makkelijk gemaakt. Daarnaast zorgt het bruisende Los Angeles voor spannende zaken en momenten voor de agenten. Samen met de ervaren agenten Tim, Angela en Talia gaan zij dagelijks op pad om de misdaad te bestrijden. Maar naast het harde werken is er ruimte voor humor, vriendschap en wellicht zelfs wat romantiek. Seizoen 1 t/m 5 zijn te zien op Netflix en Videoland en mocht je het zo leuk vinden staat de spin-off The Rookie Feds, over een 'rookie' bij de FBI, ook op Videoland!
Comments


bottom of page