top of page

De nieuwe Ad Informatie is af: De Jeugd Van Tegenwoordig!

Bijgewerkt op: 26 apr. 2023

Het lange wachten wordt beloond, want de compleet vernieuwde Ad Informatie is af! Hoofdredacteur Pim Molenaar neemt je mee in het proces en de reden achter het thema van de nieuwste editie van de Ad Informatie: De Jeugd van Tegenwoordig.

Lieve lezers,


Het strafrecht is altijd in een staat van wording, zo ook de Ad Informatie. Waar de eerste editie van de Ad Informatie normaal gesproken al voor je zou hebben gelegen, heeft dat dit jaar wat langer op zich laten wachten. De reden: vernieuwing! Onze redactie is druk bezig geweest om het blad van nieuw elan te voorzien. Niet alleen visueel, maar ook inhoudelijk. Zo is er dit collegejaar gekozen voor een meer journalistieke lijn, zonder het juridisch kader daarbij uit het oog te verliezen. Daarnaast is de Ad Informatie ambitieus: we willen groeien. Niet alleen willen we met jou de conversatie aangaan, maar ook met de mensen die nu nog buiten ons bereik vallen. Alleen op deze manier blijven we in gesprek over de belangrijke strafrechtelijke thema’s van deze tijd.


Het strafrecht is daarnaast niets zonder de inbreng en kennis van mensen uit de praktijk. Daarom brengen onze redacteuren niet langer alleen maar artikelen die binnen onze eigen radar vallen, maar proberen we ook het gesprek aan te gaan met de mensen in het veld - denk aan advocaten, rechters en wetenschappers. Op deze manier brengen we jou als lezer dichterbij het strafrecht, en kunnen we een completer plaatje schetsen van het thema dat we onderzoeken.


Want met een thema als De Jeugd Van Tegenwoordig is er nogal wat onderzoek vereist. Jeugdcriminaliteit neemt weliswaar over de afgelopen jaren af, maar de mate van geweld en wapengebruik neemt daarentegen toe. Hoe kunnen we deze trend een halt toeroepen, en wat is er met De Jeugd Van Tegenwoordig aan de hand? Of, zoals De Jeugd Van Tegenwoordig het zelf zegt: Watskeburt?


Veel leesplezier!


Namens de Ad Informatieredactie,


Pim Molenaar

Hoofdredacteur Ad Informatie


Comments


bottom of page